Čočkovo-dýňové kari

Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.
recept,fotorecept,dýně na pečení,čočka červená,mléko kokosové,Bezmasá jídla,,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Recepty indické kuchyně › Bezlepkové › Sezona - Dýně › Asijská kuchyně ›Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
Koření hořčice černá | ½ 14 | čajové lžičky kcal | |
dýně na pečení | 400 120 | gramů kcal | |
koření kurkuma | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko kokosové | 4 88 | polévkové lžíce kcal | |
máslo | 25 184 | gramů kcal | |
pórek | 100 46 | gramů kcal | |
sůl himálajská růžová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 450 0 | mililitrů kcal | |
čočka červená | 150 501 | gramů kcal |
Recept
1.
dýně na pečení 400 gramů • pórek 100 gramů
Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme a nadrobno nakrájíme pórek.


3.
máslo 25 gramů • koření kurkuma ½ čajové lžičky • Koření hořčice černá ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky
V hrnci rozpustíme máslo a krátce osmažíme koření.

4.
Přidáme pórek, minutku orestujeme, ...

5.
... přidáme dýni a čočku.

6.
sůl himálajská růžová 1 čajová lžička • voda 450 mililitrů
Osolíme a přilijeme vodu. Promícháme, uvedeme do varu, zakryjeme a vaříme 15 minut.


Dobrou chuť!