Čočková polévka s kysaným zelím
Hustá farmářská polévka z čočky, krupice, zelí a uzeného masa.
recept,fotorecept,čočka,zelí kvašené,maso uzené,Luštěninové polévky,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
houby sušené | 30 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
kroupy ječné | 100 | gramů | |
maso uzené | 350 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 1.5 | litru | |
vývar z uzeného masa | ½ | litru | |
zelí kvašené | 350 | gramů | |
zázvor mletý | 1 | čajová lžička | |
čočka | 200 | gramů |
Recept
2. Čočka
čočka 200 gramů • voda 1.5 litru • sůl ½ čajové lžičky
Čočku přebereme a na půlhodinu ji namočíme do vody. Pak vodu vylijeme, přilijeme čistou, přidáme sůl a čočku uvaříme do poloměkka.
4. Zelí a uzené
zelí kvašené 350 gramů • maso uzené 350 gramů
Zelí vymačkáme, pokud je příliš nadlouho pokrájené, nakrájíme ho na menší kousky. Uzené maso uvaříme během vaření čočky a pokrájíme ho na malé kostičky.
5.
vývar z uzeného masa ½ litru • sůl • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky
Do poloměké čočky přidáme připravené zelí, scezené houby, přilijeme vývar z uzeného masa, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a vše spolu vaříme 15 minut.
7.
Polévku ihned podáváme. Delším stáním více houstne, protože kroupy ještě absorbují vodu.
Dobrou chuť!