Cizrnová polévka s mlékem
Výborná a zdravá polévka, plná bílkovin a minerálních látek.
recept,fotorecept,cizrna sterilizovaná,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Luštěninové polévky
Luštěninové polévky
Kategorie
Luštěninové polévky ›
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 3 | kusy | |
brambory | 300 | gramů | |
cibule sušená | 2 | polévkové lžíce | |
cizrna sterilizovaná | 350 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 750 | mililitrů | |
mouka hladká | 60 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 1 | litr | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
cizrna sterilizovaná 350 gramů
Suchou cizrnu (250 g) namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka. Pro rychlejší přípravu je vhodné použít při přípravě polévky cizrnu sterilovanou.
2.
mrkev 250 gramů • máslo 20 gramů
Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme ji 5 minut na másle.
4.
voda 1 litr • sůl 1 čajová lžička • bobkový list 3 kusy
Mrkev a brambory zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list. Zeleninu uvaříme doměkka.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 mililitrů • mouka hladká 60 gramů
Do polévky přidáme uvařenou cizrnu a mléko s rozmíchanou moukou. Provaříme.
6.
česnek 3 stroužky • cibule sušená 2 polévkové lžíce • sůl
Přidáme prolisovaný česnek, sušenou cibuli a podle chuti dosolíme.
7.
Polévku promícháme a necháme 10 minut odstát, pak podáváme.
Dobrou chuť!