Citronové řezy

Osvěžující citronové řezy, za které vás od vašich hostů nemine velká pochvala. Recept jsme připravovali z poloviční dávky, pokud očekáváte početnější návštěvu doporučujeme dávky zdvojnásobit.
recept,fotorecept,citronová šťáva,citronová šťáva,citronová šťáva,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 80 18 | mililitrů kcal | |
citronová šťáva | 0 ?? | kcal | |
cukr krystalový | 220 885 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 190 738 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 2 145 | kusy kcal | |
džem ovocný | 2 73 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 350 169 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 170 590 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 130 955 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 2.5 134 | polévkové lžíce kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal | |
voda | 1 0 | polévková lžíce kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 5 ks • cukr krystalový 220 gramů • cukr vanilkový 1 kus
Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme krystalový a vanilkový cukr.

2.
Umícháme do pěny.


4.
citronová šťáva 50 mililitrů • mouka hladká 170 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
K žloutkové hmotě přidáme šťávu z citronu, mouku a kypříicí prášek a zlehka promícháme.

5.
K žloutkové hmotě přidáme sníh z bílků.

6.
Opatrně promícháme.

7.
Těsto vylijeme na velký, vymazaný a pomoučený plech a pečeme na 180-200 °C cca 10-15 minut.

8.
Upečené těsto necháme vychladnout a rozdělíme na dvě stejné poloviny.

9.
mléko 350 mililitrů • pudink vanilkový 2.5 polévkové lžíce • máslo 130 gramů • cukr moučkový 90 gramů • cukr vanilkový 1 kus • citronová šťáva 30 mililitrů
Uvaříme si hustý pudink (Zlatý klas) a necháme vychladnout. Změklé máslo s práškovým a vanilkovým cukrem vyšleháme. Přidáme šťávu z menšího citronu a postupně přidáváme za stálého míchání vychladlý pudink.

10.
džem ovocný 2 polévkové lžíce
Krém si rozdělíme na dvě poloviny. Na jeden plát natřeme polovinu krému a přikryjeme ho druhým plátem, který jsme potřeli marmeládou.

11.
Na povrh koláče navrstvíme zbylý krém, zarovnáme dohladka a necháme v chladu ztuhnout.

12.
cukr moučkový 100 gramů • voda 1 polévková lžíce • citronová šťáva
V misce vymícháme prosátý moučkový cukr s vlažnou vodou a pár kapkami citronové šťávy dohladka. Citronovou polevu natřeme opatrně na povrch vychlazeného koláče. Necháme v chladu odležet, nakrájíme na řezy a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!