Císařský salát s pečenými bramborami
Chutný, lehký salát bez masa s vynikajícím jogurtovo-sýrovým dresinkem. Salát si můžete jednoduše připravit i ze zbytku pečených brambor, které byly použity jako příloha k jinému pokrmu.
recept,fotorecept,Pečené brambory,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
Pečené brambory recept | - | ||
ananas sterilizovaný | - | ||
hořčice plnotučná | ½ | čajové lžičky | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 200 | gramů | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
salát hlávkový | - | ||
sýr Parmezán | 50 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
3.
jogurt bílý 3,5% tuku 200 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce • hořčice plnotučná ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky • česnek 2 stroužky
Jogurt smícháme s olejem, hořčicí, solí a očištěným, prolisovaným česnekem.
5.
Salát natrháme na talíř, přidáme brambory, polijeme jogurtovým dresinkem a posypeme ananasem.
Dobrou chuť!