RECEPTY

Chléb s arašídovým máslem

Chléb s arašídovým máslem

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Jemný chléb s arašídovým máslem pečený v domácí pekárně.

recept,fotorecept,máslo arašídové,strouhanka,mouka hladká,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1polévková lžíce
droždí instantní2čajové lžičky
mouka hladká200gramů
máslo arašídové100gramů
strouhanka100gramů
sůl½čajové lžičky
voda250mililitrů

 

Recept

1. Tekuté a polotuhé ingredience

voda 250 mililitrů  máslo arašídové 100 gramů

Do nádoby na hnětení a pečení chleba nalijeme vodu, přidáme arašídové máslo.

Do nádoby na hnětení a pečení chleba nalijeme...

2. Suché ingredience

sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový 1 polévková lžíce  strouhanka 100 gramů  mouka hladká 200 gramů  droždí instantní 2 čajové lžičky

Přidáme sůl, cukr, strouhanku a mouku. Nakonec nasypeme droždí.

Přidáme sůl, cukr, strouhanku a mouku. Nakonec...

3. Mísení a pečení

Nastavíme program na domácí pekárně:
1. Klasický (nebo podobný udávaný výrobcem - cca 3 hodiny).
Velikost bochníku: cca 600-700 g. Barva kůrky: středně tmavá.

4. 

Po upečení necháme chléb chvíli v nádobě, potom ho vyklopíme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce.

Po upečení necháme chléb chvíli v nádobě,...

5. Tip

Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit