Cheesecake
Recept na přípravu, dnes již celosvětově proslulého tvarohového zákusku.
recept,fotorecept,sušenky máslové,vejce slepičí,mascarpone,tvaroh jemný nízkotučný,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 1 | čajová lžička | |
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cukr krystalový | 140 | gramů | |
cukr vanilkový | 36 | gramů | |
mascarpone | 250 | gramů | |
máslo | 75 | gramů | |
pudink vanilkový | 2 | polévkové lžíce | |
sušenky máslové | 140 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh jemný nízkotučný | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1. Příprava korpusu
sušenky máslové 140 gramů
Sušenky rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí kuchyňského válečku.
3.
Umícháme homogenní hmotu, kterou utlačíme na dno máslem vymazané formy (průměr cca 20 cm).
4. Příprava náplně
vejce slepičí 3 kusy • mascarpone 250 gramů • tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů • cukr krystalový 140 gramů • cukr vanilkový 36 gramů • citronová kůra 1 čajová lžička • citronová šťáva 1 polévková lžíce • sůl 1 špetka • pudink vanilkový 2 polévkové lžíce
Do větší misky dáme vajíčka, mascarpone sýr, jemný tvaroh, cukr, citronovou šťávu a kůru, sůl a pudink.
5.
Promícháme.
6.
Náplň vlijeme do formy na sušenkové těsto.
7.
Pečeme v rozehřáté troubě 10 minut na nejvyšším stupni, pak snížíme teplotu na minimum a dopékáme 50-60 minut. Po dopečení se vám cheesecake bude uprostřed zdát polotekutý, avšak po vychladnutí ztuhne. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak vložíme do ledničky do dalšího dne. Takto zabráníme popraskání a cheesecake se bude dát krájet.
Dobrou chuť!