Čevapčiči
Výborný klasický recept na tradiční chutné a oblíbené karbanátky. Podáváme s vařenými bramborami, nakrájenou čerstvou cibulí a hořčicí.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,vejce slepičí,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
strouhanka | 4 | polévkové lžíce | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | ½ | kilogram |
Recept
1.
cibule 200 gramů • vepřové mleté maso ½ kilogram • vejce slepičí 2 kusy • strouhanka 4 polévkové lžíce • sůl 2 čajové lžičky
Jednu větší cibuli nakrájíme na drobné kousky, smícháme s mletým masem, vejci, strouhankou a solí.
2.
Ze směsi vytvarujeme válečky, které obalíme v hladké mouce. Vložíme je do pánve s olejem a smažíme 10 minut zakryté. Po 10 minutách jednotlivé kousky obrátíme a odkryté smažíme ještě 10 minut.
Dobrou chuť!