Česnekový chléb

Voňavý a zdravý česnekový chléb z domácí pekárny.
recept,fotorecept,česnek,mouka hladká,česnek sušený,Chléb,Recepty pro domácí pekárny
Chléb
Ingredience
Ingredience
bazalka sušená | ¾ 10 | čajové lžičky kcal | |
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
droždí instantní | 2 40 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 400 1388 | gramů kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
pažitka sušená | 2 28 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
sýr tvrdý | 3 171 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 250 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal | |
česnek sušený | ¾ 13 | čajové lžičky kcal |
Recept
1.
voda 250 mililitrů • olej olivový 2 polévkové lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • sůl 1.5 čajové lžičky • česnek 3 stroužky • sýr tvrdý 3 polévkové lžíce • mouka hladká 400 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • bazalka sušená ¾ čajové lžičky • pažitka sušená 2 čajové lžičky • česnek sušený ¾ čajové lžičky • droždí instantní 2 čajové lžičky
Tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience (česnek prolisovaný, sýr nastrouhaný)) + droždí, vše v tomto pořadí vlijeme a vsypeme do nádoby na pečení.

2.
Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: cca 3 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: středně tmavá.

3.
Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku a necháme vychladnout.

4.
Před krájením vyndáme míchací lopatku. (Pokud program uhlídáme, je možnost vyndat míchací lopatku po posledním míchání, usnadníme si tím práci při jejím vyjímání z upečeného bochníku. Je však třeba postupovat rychle, aby už kynoucí chléb neochladl).
Dobrou chuť!