Česneková kolečka
Lahůdka hodící se k vínu i pivu.
recept,fotorecept,brambory,sýr Feta,česnek,česnek,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
kmín drcený | 1 | čajová lžička | |
majoránka | 1 | čajová lžička | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | polévková lžíce | |
sýr Feta | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek | 7 | stroužků |
Recept
1. Příprava kvásku
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 2 čajové lžičky
V teplém mléce rozdrobíme kvasnice s cukrem. Kvásek necháme vykynout (droždí se objeví na hladině mléka).
2. Priprava cesta
mouka polohrubá 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • olej slunečnicový 100 mililitrů
Ve větší misce smícháme mouku se solí, kváskem, mlékem a olejem.
3. Těsto necháme vykynout
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
4. Nádivka
brambory 300 gramů • sýr Feta 200 gramů • česnek 6 stroužků • paprika červená mletá 1 polévková lžíce • kmín drcený 1 čajová lžička • majoránka 1 čajová lžička
Nádivku vytvoříme smícháním pomačkaných uvařených brambor se sýrem, prolisovaným česnekem, červenou paprikou, kmínem a majoránkou.
5.
Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do tvaru obdélníka. Do jedné třetiny každého obdélníku naneseme nádivku. Vytvoříme dvě rolády, které nakrájíme na cca 2 cm silná kolečka.
6. Pečeme
vejce slepičí 1 kus • česnek 1 stroužek
Kolečka poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem s prolisovaným česnekem. Pečeme na 180 °C 20 minut.
Dobrou chuť!