Celozrnná žemlovka s jablky
Skvělá a jednoduše připravená žemlovka z grahamových rohlíků. I když obsahuje nějaký ten třtinový cukr, je mnohem zdravější než žemlovka z bílého pečiva se spoustou bílého cukru.
recept,fotorecept,rohlík grahamový,jablka,cukr třtinový,cukr třtinový,cukr třtinový,cukr třtinový,Sladká jídla,Sezónní recepty
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 4 | polévkové lžíce | |
jablka | 500 | gramů | |
med | - | ||
mléko | 225 | mililitrů | |
máslo | - | ||
máslo | 50 | gramů | |
rohlík grahamový | 225 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
3.
máslo • cukr třtinový 1 polévková lžíce
Zapékací mísu (průměr 22 cm) vymažeme máslem a vložíme do ní třetinu nakrájených rohlíků. Posypeme cukrem.
4.
skořice mletá 1 čajová lžička • cukr třtinový 1 polévková lžíce
Přidáme polovinu jablek a posypeme skořicí a opět cukrem.
6.
skořice mletá 1 čajová lžička • cukr třtinový 1 polévková lžíce
Na rohlíky rozložíme druhou polovinu jablek, posypeme skořicí a cukrem.
7.
mléko 225 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Jablka zakryjeme zbytkem rohlíků. V mléce rozmícháme vajíčka a žemlovku zalijeme. Chvíli počkáme než se nálev vsákne a pak rukama zlehka žemlovku stlačíme.
9.
Zakryjeme a při 200 °C zapékáme 25 minut. Odkryjeme a necháme 5 minut zapéct.
10.
Vychlazenou žemlovku vyklopíme a nakrájíme na 6 porcí.
Dobrou chuť!