Celerové placky se sýrem
Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)
recept,fotorecept,celer,sýr Ementál,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
Bramborová kaše recept | - | ||
Pečená červená řepa s česnekem recept | - | ||
celer | 700 | gramů | |
olej řepkový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
strouhanka | 50 | gramů | |
sýr Ementál | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Přidáme vajíčka, sůl a pepř. Promícháme.
6.
Přidáme ji do těsta, promícháme...
7.
... a z těsta si připravíme kuličky.
8.
olej řepkový 1 polévková lžíce
Kuličky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem (papír potřeme olejem) a vytvarujeme do placek. Vložíme do rozehřáté trouby a 15 minut pečeme při teplotě asi 200 °C.
9.
Pomocí obracečky placky opatrně otočíme. Sýr, který v nich povolil, je dělá křehké. Pečeme dále z druhé strany 15-20 minut. Upečené placky vyjmeme, necháme vychladnout na plechu.
10.
Bramborová kaše recept • Pečená červená řepa s česnekem recept
Podáváme jako hlavní jídlo, například s bramborovou kaší, pečenou červenou řepou, nebo s chutným zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!