Camembert v listovém těstě
Pochoutka z oblíbeného sýra s bílou plísní na povrchu. Podáváme s bramborami a brusinkovým džemem
recept,fotorecept,těsto lístkové,sýr Camembert,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›
Ingredience
Ingredience
džem brusinkový | - | ||
semínka sezamová | - | ||
sýr Camembert | 6 | ||
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
šunka vepřová dušená | 150 | gramů |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto překrojíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme a položíme na plech.
2.
sýr Camembert 6 ks • šunka vepřová dušená 150 gramů • vejce slepičí 1 kus
Na těsto poklademe šunku a celá kolečka sýra. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
3.
Rozválíme druhou polovinu těsta (na větší velikost než první polovinu těsta) a přikryjeme sýry se šunkou. Jemně přitlačíme, abychom těsto nepřetrhli. Natřeme celý povrch rozšlehaným vajíčkem. Odkrojíme okraje, vytvoříme spirály ...
4.
... a jednotlivé porce jimi oddělíme. Opět potřeme vajíčkem.
Dobrou chuť!