Caesar salát
"Caesar salad" vytvořil v roce 1924 italský šéfkuchař Caesar Cardini ve své restauraci v Tichuane, Mexiko. Sestavovali ho v rámci show přímo na stole před klientem. V té době se podával ještě bez ančoviček.
recept,fotorecept,ančovičky,hořčice dijonská,kuřecí prsa,salát římský,Masové saláty
Masové saláty
Kategorie
Masové saláty ›
Ingredience
Ingredience
ančovičky | 30 | gramů | |
citronová šťáva | 3 | polévkové lžíce | |
hořčice dijonská | 1 | čajová lžička | |
kapary | 2 | čajové lžičky | |
kuřecí prsa | 300 | gramů | |
olej olivový | 1.5 | decilitru | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rohlík bílý | 2 | kusy | |
salát římský | 200 | gramů | |
sýr Parmezán | 1 | polévková lžíce | |
sýr Parmezán | 10 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
worcester | 1 | čajová lžička | |
česnek | 1 |
Recept
1. Krutony
rohlík bílý 2 kusy
Pečivo si nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem, promícháme a necháme zapéct asi 15 minut dozlatova.
2. Dresink
vejce slepičí 1 kus
Vejce opatrně vložíme do vařící vody pomalu, aby neprasklo a nevyteklo. Vaříme 45 sekund a vyjmeme.
3.
worcester 1 čajová lžička • citronová šťáva 3 polévkové lžíce • česnek 1 s • sůl • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • ančovičky 30 gramů • kapary 1 čajová lžička • hořčice dijonská 1 čajová lžička
Do mixéru si dáme mírně předvařené vejce, worchestrovou omáčku, šťávu z jednoho citronu, stroužek česneku, sůl, pepř, ančovičky, kapary a lžičku hořčice.
4.
sýr Parmezán 1 polévková lžíce • olej olivový 1.5 decilitru
Přidáme nastrouhaný parmezán a postupně přiléváme olej za stálého mixování.
6. Servírování
kapary 1 čajová lžička • vejce slepičí 2 kusy • sýr Parmezán 10 gramů • salát římský 200 gramů
Natrháme si salátové listy a promícháme s dresinkem. Na salát nasypeme krutony, kuřecí maso, vajíčko a kapary. Posypeme hoblinkami z parmezánu.
Dobrou chuť!