RECEPTY

Caesar salát

Caesar salát

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

"Caesar salad" vytvořil v roce 1924 italský šéfkuchař Caesar Cardini ve své restauraci v Tichuane, Mexiko. Sestavovali ho v rámci show přímo na stole před klientem. V té době se podával ještě bez ančoviček.

recept,fotorecept,ančovičky,hořčice dijonská,kuřecí prsa,salát římský,Masové saláty

Masové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

ančovičky30gramů
citronová šťáva3polévkové lžíce
hořčice dijonská1čajová lžička
kapary2čajové lžičky
kuřecí prsa300gramů
olej olivový1.5decilitru
pepř černý mletý½čajové lžičky
rohlík bílý2kusy
salát římský200gramů
sýr Parmezán1polévková lžíce
sýr Parmezán10gramů
sůl-
vejce slepičí3kusy
worcester1čajová lžička
česnek1

 

Recept

1. Krutony

rohlík bílý 2 kusy

Pečivo si nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem, promícháme a necháme zapéct asi 15 minut dozlatova.

Pečivo si nakrájíme na kostičky, pokapeme...

2. Dresink

vejce slepičí 1 kus

Vejce opatrně vložíme do vařící vody pomalu, aby neprasklo a nevyteklo. Vaříme 45 sekund a vyjmeme.

3. 

worcester 1 čajová lžička  citronová šťáva 3 polévkové lžíce  česnek 1 s  sůl  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  ančovičky 30 gramů  kapary 1 čajová lžička  hořčice dijonská 1 čajová lžička

Do mixéru si dáme mírně předvařené vejce, worchestrovou omáčku, šťávu z jednoho citronu, stroužek česneku, sůl, pepř, ančovičky, kapary a lžičku hořčice.

4. 

sýr Parmezán 1 polévková lžíce  olej olivový 1.5 decilitru

Přidáme nastrouhaný parmezán a postupně přiléváme olej za stálého mixování.

Přidáme nastrouhaný parmezán a postupně...

5. Maso

kuřecí prsa 300 gramů

Kuřecí prsa si ugrilujeme po 3 minutách z obou stran.

Kuřecí prsa si ugrilujeme po 3 minutách z obou...

6. Servírování

kapary 1 čajová lžička  vejce slepičí 2 kusy  sýr Parmezán 10 gramů  salát římský 200 gramů

Natrháme si salátové listy a promícháme s dresinkem. Na salát nasypeme krutony, kuřecí maso, vajíčko a kapary. Posypeme hoblinkami z parmezánu.

Natrháme si salátové listy a promícháme s...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit