Bublanina s višňovým džemem
Úžasně dobrý, jednoduchý a rychle připravený koláček. Opravdu stojí za vyzkoušení!
recept,fotorecept,džem višňový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 120 | gramů | |
džem višňový | 150 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | balení | |
mouka polohrubá | 180 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 | ||
voda | 130 | mililitrů |
Recept
4.
mouka polohrubá 180 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Do těsta zamícháme mouku s kypřicím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
6.
Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C.
7.
džem višňový 150 gramů • voda 30 mililitrů
Kyselý višňový džem smícháme s trochou vody, tak abychom dostali poměrně řídkou konzistenci džemu. Začneme ho nepravidelně nanášet na korpus.
8.
Po nanesení necháme džem asi 20 minut vsáknout.
9.
A můžeme podávat!
Dobrou chuť!