Bublanina s hroznovým vínem
Recept na jednoduchou podzimní bublaninu.
recept,fotorecept,hrozny červené ,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 6 | polévkových lžic | |
hrozny červené | 300 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mouka polohrubá | 6 | polévkových lžic | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
vejce slepičí | 6 | ||
voda | 6 |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks • cukr moučkový 6 polévkových lžic • mouka polohrubá 6 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů • voda 6 Pl
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme předepsané množství vody. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Připravenou mouku s kypřícím práškem smícháme se žloutky, nakonec lehce vmícháme sníh.
2.
Těsto vylijeme do formy o průměru 24 cm vymazané máslem a vysypané moukou.
3.
hrozny červené 300 gramů
Do těsta postupně naházíme vypeckované bobule hroznů. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Bublaninu pečeme 30 minut.
Dobrou chuť!