Brynzové kroupy s chřestem
Zdravé kroupy se zdravým chřestem a zdravou brynzou. Opravdu zdravý oběd či večeře. Ale ... můžete si dát na to i opečenou slaninu, pokud jinak nedáte :)
recept,fotorecept,chřest zelený,kroupy ječné velké,brynza,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 100 | gramů | |
brynza | 250 | gramů | |
chřest zelený | 300 | gramů | |
kroupy ječné velké | 250 | gramů | |
pórek | 150 | gramů | |
sůl | - | ||
voda | 500 | mililitrů | |
voda | - |
Recept
1.
kroupy ječné velké 250 gramů • voda 500 mililitrů
Kroupy promyjeme, vložíme do hrnce a přilijeme vodu. Vaříme 15-20 minut, podle toho zda chceme mít kroupy více či méně rozvařené. Nejlepší jsou jemně křupavé.
4.
Na poslední minutu k němu přidáme špičky. Scedíme a pokrájíme na malé kousky.
5.
pórek 150 gramů
Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zamícháme s horkými kroupami a necháme prohřát.
6.
Vmícháme chřest...
Dobrou chuť!