Broskvová bublanina
Oblíbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskvemi.
recept,fotorecept,broskev,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
broskev | 800 | gramů | |
cukr moučkový | 140 | gramů | |
cukr moučkový | 0 | ||
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
mouka polohrubá | 140 | gramů | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
vaječný bílek | 8 | ||
vaječný žloutek | 8 | ||
voda | 50 | mililitrů |
Recept
2.
vaječný žloutek 8 ks • cukr moučkový 140 gramů • voda 50 mililitrů • olej slunečnicový 50 mililitrů
Žloutky utřeme s cukrem. Přilijeme a zamícháme nejdříve vodu a potom olej.
5.
mouka polohrubá 140 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
K utřeným žloutkům přimícháme mouku s kypřícím práškem, ...
6.
... přidáme sníh ...
7.
... a vymícháme nadýchané těsto.
8.
Těsto vylejeme na připravený plech, ...
9.
... nahusto poklademe broskve ...
10.
... a upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C. Pečeme cca 15 minut. Jestli je bublanina upečená vyzkoušíme pomocí špejle. Špejli do těsta zapíchneme a po vytažení musí zůstat suchá, nelepivá.
Dobrou chuť!