Brokolicová polévka s celerovými haluškami
Polévku servírujeme politou šlehačkovou smetanou a s nasekanou celerovou natí.
recept,fotorecept,celerová nať,smetana sladká na vaření,brokolice,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brokolice | 1 | kilogram | |
celerová nať | 3 | polévkové lžíce | |
muškátový ořech mletý | ¼ | čajové lžičky | |
máslo | 75 | gramů | |
pšeničná krupice | 100 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 500 | mililitrů | |
sůl | 1.25 | čajové lžičky | |
sůl zeleninová Natur | - | ||
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
voda | 1 | polévková lžíce | |
voda | 2 | litry |
Recept
1. Vaření brokolice
brokolice 1 kilogram • voda 2 litry • sůl 1 čajová lžička • muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky
Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody doměkka. Ponorným mixérem ji rozmixujeme a přidáme špetku muškátového oříšku.
2. Celerové halušky
Z celerové natě obereme listy a najemno je nasekáme.
3.
vaječný žloutek 2 kusy • máslo 25 gramů • pšeničná krupice 100 gramů • sůl ¼ čajové lžičky • voda 1 polévková lžíce • celerová nať 3 polévkové lžíce • vaječný bílek 2 kusy
Žloutky utřeme s máslem, přidáme krupici, trochu soli, lžíci vody, najemno nasekanou celerovou nať a sníh z bílků. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odstát.
4.
Halušky protlačíme do polévky přes cedník na halušky, povaříme.
6.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • sůl zeleninová Natur
... a přilijeme smetanu. Pokud je polévka hustá, můžeme ji podle potřeby zředit mlékem. Podle chuti ji dosolíme nebo dochutíme zeleninovou solí bez ochucovadel.
Dobrou chuť!