Brambory zapečené s uzeným masem a kysaným zelím
Něco na zužitkování uzeného masa po svátcích.
recept,fotorecept,brambory,uzené maso vařené,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 3 | kusy | |
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
uzené maso vařené | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
zelí kvašené | 800 | gramů |
Recept
1.
brambory 800 gramů
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2.
olej slunečnicový 30 mililitrů • cibule 150 gramů • uzené maso vařené 250 gramů • zelí kvašené 800 gramů • kmín mletá ¼ čajové lžičky • bobkový list 3 kusy • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme zelí a na menší kousky nakrájené vařené uzené maso. Přidáme kmín, bobkový list a pepř. Chvíli dusíme.
3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl ½ čajové lžičky
Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe směs z masa a zelí, zakryjeme bramborami a zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali vajíčka a sůl. Zapékáme dozlatova cca 20-30 minut.
Dobrou chuť!