Brambory s cizrnou
Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.
recept,fotorecept,brambory,ořechy kešu natural,cibule červená,cizrna sterilizovaná,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty indické kuchyně › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Cibule › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | gram | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | ||
Jablečný kořeněný salát recept | - | ||
Zelné kofty recept | - | ||
brambory | 600 | gramů | |
cibule červená | 150 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 400 | gramů | |
koriandr | - | ||
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 50 | gramů | |
ořechy kešu natural | 50 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | gram | |
rajčata | 200 | gramů | |
zázvor kořen | 10 | gramů | |
česnek | 10 | gramů |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 600 gramů
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
2.
rajčata 200 gramů • ořechy kešu natural 50 gramů • česnek 10 gramů • zázvor kořen 10 gramů
Česnek a zázvor očistíme. Spolu s rajčaty a ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu.
5.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ • koření koriandr mletý ¼ gram • pepř chilli ¼ gram
Cibuli shrneme ke straně hrnce a přidáme koření. Chvíli koření osmahneme a promícháme s cibulí.
6.
Přidáme připravenou pastu a minutu prohřejeme.
8.
Uvařené brambory scedíme a zlehka rozmačkáme.
9.
Brambory přidáme do hrnce a vše spolu promícháme. Můžeme dochutit čerstvou koriandrovou natí.
Dobrou chuť!