Bramborový vánoční salát
Chutný bramborový salát nejen ke smaženému kaprovi, ale také k mořským rybám či vepřovému řízku.
recept,fotorecept,brambory,okurka sterilovaná kyselá,hrášek sterilovaný,mrkev sterilovaná,Bramborové saláty,Vánoční recepty,Bezlepkové
Bramborové saláty
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 | kilogram | |
cibule | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
hořčice plnotučná | 3 | polévkové lžíce | |
hrášek sterilovaný | 300 | gramů | |
majonéza | 250 | mililitrů | |
mrkev sterilovaná | 300 | gramů | |
ocet | ½ | decilitru | |
okurka sterilovaná kyselá | 200 | gramů | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 8 | ||
voda | 3 | decilitry |
Recept
1. Příprava brambor a vajec
brambory 1.5 kilogram • vejce slepičí 8 ks
Salátové brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
2. Příprava nálevu
voda 3 decilitry • ocet ½ decilitru • olej olivový 3 polévkové lžíce • cukr krystalový 1 čajová lžička • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Do vody přidáme olej, sůl, cukr, ocet a koření. Přivedu do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
3.
Brambory nakrájíme na malé kostičky, případně použijeme kuchyňskou pomůcku - kolečko s mřížkou, přes kterou brambory protlačíme.
4. Přidáváme ingredience do salátu
cibule 100 gramů • okurka sterilovaná kyselá 200 gramů • hrášek sterilovaný 300 gramů • mrkev sterilovaná 300 gramů • hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce
Brambory vložíme do větší nádoby a postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou a nakrájenou sterilovanou okurku, sterilovaný hrášek s mrkví, nadrobno pokrájené vejce (také je můžeme protlačit přes mřížku jako brambory) a hořčici. Každou ingredienci postupně a opatrně do brambor přimícháváme. Přilijeme připravený vychlazený nálev, jeho množství upravujeme podle potřeby, aby salát nebyl ani hustý ani řídký.
5.
majonéza 250 mililitrů
Bramborový salát necháme 2 hodiny odstát a potom přimícháme majonézu. Skladujeme v chladu. Podáváme ke smažené rybě, případně k smaženým vepřovým řízkům.
Dobrou chuť!