Bramborový nákyp s masem
Pečené hovězí kousky se zeleninou a bramborami. Večeře či oběd z jednoho pekáče.
recept,fotorecept,hovězí maso,brambory,Hovězí maso,Bezlepkové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule červená | 200 | gramů | |
hovězí maso | 500 | gramů | |
olej řepkový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená | 125 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata sterilizované | 150 | gramů | |
sýr Eidam | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
hovězí maso 500 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a opepříme. Promícháme...
2.
olej řepkový 2 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička
... a vložíme do pekáče potřeného olejem. Osolíme.
3.
cibule červená 200 gramů
Očistíme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a rozdělíme. Rozložíme ji na maso. Zakryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. 30 minut pečeme.
4.
paprika červená 125 gramů • rajčata sterilizované 150 gramů
Očištěnou, nakrájenou papriku a rajčata rozložíme na předpečené maso.
6.
Polovinu brambor zamícháme do masa se zeleninou.
7.
Druhou polovinu brambor rozložíme na směs. Osolíme, zakryjeme a pečeme asi 45 minut.
9.
Necháme krátce v troubě roztéct.
Dobrou chuť!