Bramborovo-sýrová omáčka
Teplou omáčku podáváme k pečené či grilované rybě nebo masu.
recept,fotorecept,sýr tavený,sýr Hermelín,brambory,Omáčky a prívarky,Recepty na letní grilování,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
cibule | 60 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
smetana sladká na vaření | 250 | mililitrů | |
sýr Hermelín | 50 | gramů | |
sýr tavený | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 2 | decilitry | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
brambory 400 gramů • voda 2 decilitry • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, pokrájíme a uvaříme v předepsaném množství vody se solí.
2.
cibule 60 gramů • česnek 1 stroužek
V hlubším hrnci na oleji osmažíme očištěnou a nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme k ní uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily.
4.
sýr tavený 50 gramů • sýr Hermelín 50 gramů
Přidáme nakrájený sýr s bílou plísní na povrchu a tavený sýr. Převaříme.
5.
mléko 100 mililitrů
Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme mléko a znovu přivedeme do varu. Omáčka obsahuje velmi jemné nerozmixované části brambor, cibule i sýra. Pokud ji chceme mít úplně hladkou musíme ji přecedit.
Dobrou chuť!