Bramborovo-lilková masala
Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.
recept,fotorecept,brambory,lilek,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Recepty indické kuchyně › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Lilek › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ | čajové lžičky | |
Přepuštěné máslo recept | 2 | polévkové lžíce | |
brambory | 500 | gramů | |
cibule červená | 80 | gramů | |
kokosová moučka | 20 | gramů | |
koření Garam masala | 1 | čajová lžička | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
lilek | 300 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
rajčata | 150 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů | |
voda | - | ||
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
cibule červená 80 gramů • Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.
2.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky • koření Garam masala 1 čajová lžička • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky
Cibuli shrneme stranou a přidáme koření. Chvíli osmahneme.
3.
rajčata 150 gramů • česnek 1 stroužek
Přidáme nakrájená rajčata a očištěný, nastrouhaný kousek česneku. 3 minuty podusíme.
4.
voda 150 mililitrů
Obsah pánve vložíme do mixéru, přidáme vodu a rozmixujeme. Vzniklou pastu vrátíme zpět do pánve.
5.
brambory 500 gramů • lilek 300 gramů • voda
Přidáme oškrábané, umyté, na kostičky nakrájené brambory a lilek nakrájený také na kostičky. Promícháme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut (do změknutí brambor). Podle potřeby můžeme podlévat vodou.
6.
kokosová moučka 20 gramů • voda 50 mililitrů
Kokosovou moučku rozmícháme ve vodě, přidáme do pokrmu, promícháme a provaříme. Můžeme použít i kokosové mléko.
7.
Masalu podáváme ozdobenou čerstvou koriandrovou natí, případně ji můžeme do pokrmu v množství podle chuti zamíchat, a s rýží basmati natural, či chlebovou plackou - čapátí.
Dobrou chuť!