Bramborovo-květáková masala
Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.
recept,fotorecept,brambory,květák,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Recepty indické kuchyně › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Květák › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření římský kmín | ½ | čajové lžičky | |
Přepuštěné máslo recept | 2 | polévkové lžíce | |
Rajčatový salát s jogurtem recept | - | ||
brambory | 400 | gramů | |
cibule červená | 150 | gramů | |
koření Garam masala | ½ | čajové lžičky | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
květák | 300 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 200 | mililitrů | |
zázvor kořen | 8 | gramů | |
česnek | 8 | gramů |
Recept
1.
brambory 400 gramů • květák 300 gramů • cibule červená 150 gramů • Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce
Očistíme brambory, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák rozebereme na drobné růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle (ghí).
2.
česnek 8 gramů • zázvor kořen 8 gramů
Česnek a zázvor očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme k cibuli.
3.
koření římský kmín ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření Garam masala ½ čajové lžičky
Postupně přisypáváme a smažíme koření.
5.
voda 200 mililitrů
... přidáme květák a promícháme. Pomalu dusíme doměkka, podléváme po částech vodou a promícháváme.
6.
Rajčatový salát s jogurtem recept
Počet porcí závisí na množství příloh podávaných k pokrmu. Tip na jednodušší servírování: bramborovo-květáková masala s rýží basmati a rajčatovým salátem s jogurtem.
Dobrou chuť!