Bramborovo-cizrnová sladkokyselá polévka
Hustá mléčná polévka s jemnou chutí.
recept,fotorecept,brambory,cizrna sterilizovaná,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 300 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | čajové lžičky | |
mléko | ½ | litru | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
mrkev | 100 | gramů | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 1 | litr |
Recept
1.
mrkev 100 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce • brambory 400 gramů
Mrkev a brambory oloupeme. Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme osmahnout do hrnce na olej. Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je k mrkvi.
2.
sůl 1.5 čajové lžičky • voda 1 litr
Osolíme a přilijeme vodu. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut).
4.
mléko ½ litru • mouka hladká 40 gramů • cukr krystalový 2 čajové lžičky • ocet 2 polévkové lžíce
V mléce rozmícháme mouku a zavářku přilijeme do polévky. Převaříme, osladíme a odstavíme z ohně. Po lžících přilijeme ocet podle chuti.
5.
Jednotlivé porce podle chuti dosolíme, případně dosladíme nebo dokyselíme.
Dobrou chuť!