Bramborové placky se žampiony
Uvedené placky jsou pečené v troubě na plechu na speciální fólii, která je určena pro pečení bez tuku. Placky však, podle chuti, můžete péct i na plechu vymazaném sádlem, případně je smažit na pánvi na oleji.
recept,fotorecept,žampiony,brambory,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1500 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mléko | 200 | mililitrů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
česnek | 6 | stroužků | |
žampiony | 350 | gramů |
Recept
4.
mléko 200 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • sůl 2 čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • majoránka 2 čajové lžičky • česnek 6 stroužků
K bramborám a cibuli přidáme mléko, vajíčka, sůl, kmín, majoránku a očištěné prolisované stroužky česneku. Dobře promícháme a vmícháme připravené žampiony.
5.
Dva plechy na pečení vyložíme fóliemi na pečení bez tuku.
6.
Do plechů rovnoměrně rozdělíme bramborovou směs.
7.
Pokud nám to trouba umožňuje pečeme oba plechy najednou. Pečeme při teplotě asi 180 °C 40 minut, pak pořadí plechů v troubě vyměníme a asi dalších 30 minut placky dopékáme.
8.
Upečené necháme vychladnout, opatrně, abychom nepřekrojili fólii, je nakrájíme - nejlépe kráječem na pizzu. Po vychladnutí jdou snadno sundat z fólie. Můžeme podávat.
Dobrou chuť!