Bramborové placky s květákem a brokolicí
Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.
recept,fotorecept,květák,brokolice,brambory,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Vegetariánské recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Bezlaktózové › Vegetariánské recepty › Sezona - Květák › Sezona - Brokolice › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
brokolice | 400 | gramů | |
květák | 600 | gramů | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
strouhanka | 100 | gramů | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
1.
květák 600 gramů • brokolice 400 gramů • sůl 1 čajová lžička
Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Podlijeme vodou, posolíme a uvaříme v páře doměkka. Vodu slijeme a necháme vychladit. Potom nadrobno rozmačkáme.
3.
Z brambor slijeme vodu a smícháme je s květákem a brokolicí.
4.
sůl 2 čajové lžičky • vejce slepičí 4 kusy • majoránka 2 čajové lžičky • česnek 5 stroužků
Přidáme sůl, vajíčka, majoránku a očištěné, prolisované stroužky česneku. Promícháme.
6.
Promícháme a necháme chvíli odstát. Podle potřeby můžeme dosypat ještě trochu mouky či strouhanky, pokud je těsto příliš řídké.
8.
... a z druhé strany.
9.
Placky nejsou moc mastné a proto je klademe na talíř bez papírové kuchyňské utěrky, kterou obvykle u bramboráků používáme na odsávání přebytečného tuku.
Dobrou chuť!