RECEPTY

Bramborové placky s květákem a brokolicí

Bramborové placky s květákem a brokolicí

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.

recept,fotorecept,květák,brokolice,brambory,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Vegetariánské recepty

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1kilogram
brokolice400gramů
květák600gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká100gramů
olej řepkový-
strouhanka100gramů
sůl3čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
česnek5stroužků

 

Recept

1. 

květák 600 gramů  brokolice 400 gramů  sůl 1 čajová lžička

Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Podlijeme vodou, posolíme a uvaříme v páře doměkka. Vodu slijeme a necháme vychladit. Potom nadrobno rozmačkáme.

Květák a brokolici rozebereme na růžičky....

2. 

brambory 1 kilogram

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme....

3. 

Z brambor slijeme vodu a smícháme je s květákem a brokolicí.

Z brambor slijeme vodu a smícháme je s...

4. 

sůl 2 čajové lžičky  vejce slepičí 4 kusy  majoránka 2 čajové lžičky  česnek 5 stroužků

Přidáme sůl, vajíčka, majoránku a očištěné, prolisované stroužky česneku. Promícháme.

Přidáme sůl, vajíčka, majoránku a...

5. 

mouka hladká 100 gramů  strouhanka 100 gramů

Zahustíme strouhankou a moukou.

Zahustíme strouhankou a moukou....

6. 

Promícháme a necháme chvíli odstát. Podle potřeby můžeme dosypat ještě trochu mouky či strouhanky, pokud je těsto příliš řídké.

Promícháme a necháme chvíli odstát. Podle...

7. 

olej řepkový

Z těsta tvoříme placky a smažíme na oleji z jedné...

Z těsta tvoříme placky a smažíme na oleji z...

8. 

... a z druhé strany.

... a z druhé strany....

9. 

Placky nejsou moc mastné a proto je klademe na talíř bez papírové kuchyňské utěrky, kterou obvykle u bramboráků používáme na odsávání přebytečného tuku.

Placky nejsou moc mastné a proto je klademe na...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit