RECEPTY

Bramborové pirohy

Bramborové pirohy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jemné, tradiční pirohy z bramborového těsta, naplněné švestkovými povidly, zjemněné rozpuštěným máslem, které si můžete ochutit podle vlastní fantazie.

recept,fotorecept,brambory,povidla švestková,mák mletý,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cukr moučkový-
cukr vanilkový1kus
kakao instantní-
mouka polohrubá250gramů
mák mletý-
máslo60gramů
ořechy vlašské-
povidla švestková-
sůl1špetka
tvaroh hrudkový-
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. Příprava těsta

brambory 800 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1 špetka  mouka polohrubá 250 gramů

Brambory ve slupce uvaříme. Necháme je pořádně vychladnout. Nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme špetku soli, vejce, mouku a vypracujeme hladké těsto.
Tip: dáváme pozor, aby se brambory nerozvařily. Brambory můžeme vychladit rychleji v mrazicím boxe. Při hnětení těsta přidávame mouku postupně, jen tolik, kolik si těsto vezme. Když se začne těsto oddělovat, mouku již nepřidáváme. Na těsto jsou vhodné brambory varného typu B nebo C.

Brambory ve slupce uvaříme. Necháme je...

2. 

cukr vanilkový 1 kus  povidla švestková

Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku asi 4 mm a pomocí formičky vykrajujeme pirohy, na které uložíme hromádku povidel, můžeme je trošku posypat vanilkovým cukrem a piroh uzavřeme.
Tip: pokud nemáme formičku na pirohy použijeme sklenici a okraje přitiskneme vidličkou.

Těsto na pomoučeném vále rozválíme na...

3. 

Pirohy vaříme ve vroucí, osolené vodě, do které jsme přidali kapku oleje asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

Pirohy vaříme ve vroucí, osolené vodě, do...

4. 

máslo 60 gramů

Pirohy scedíme, opláchneme studenou vodou, aby se neslepily. Polijeme je rozpuštěným máslem a promícháme.

Pirohy scedíme, opláchneme studenou vodou, aby...

5. 

mák mletý  tvaroh hrudkový  ořechy vlašské  kakao instantní  cukr moučkový

Pirohy posypeme podle chuti buď mákem, tvarohem, ořechy nebo kakaem. Posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Pirohy posypeme podle chuti buď mákem, tvarohem,...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit