Bramborové palačinky s bazalkou
Jemné nadýchané slané palačinky s bazalkou a česnekem. Konzumujeme jen tak, nebo palačinky můžeme plnit sýrovou či brynzovou nádivkou. Jsou vhodné i jako příloha k letní pečené kachně.
recept,fotorecept,brambory,bazalka,Palačinky,Bramborové přílohy
Palačinky
Ingredience
Ingredience
bazalka | - | ||
brambory | 500 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1200 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
2.
V hluboké misce brambory rozmačkáme.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1200 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky • vejce slepičí 2 kusy
Přidáme mléko, sůl a vejce. Ponorným mixérem rozmixujeme.
7.
Z těsta pečeme palačinky na suché pánvi.
8.
Když je těsto ztuhlé, palačinku obrátíme...
9.
... a upečeme z druhé strany.
Dobrou chuť!