Bramborové knedlíčky s "točeňákem"

Uvařte si československou klasiku z polotovarů a objevte chuť časů dávno minulých. :)
recept,fotorecept,cibule,točený salám,bramborové těsto sušené - polotovar,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bramborové těsto sušené - polotovar | 0 ?? | kcal | |
cibule | 300 132 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 50 450 | mililitrů kcal | |
točený salám | 600 1920 | gramů kcal |
Recept

2. Bramborové těsto
bramborové těsto sušené - polotovar
Připravíme si cca 1 kg bramborového těsta, podle návodu na obalu polotovaru.

3.
Těsto na pomoučeném válu rozválíme, rovnoměrně na něj rozložíme salám a nakrájíme těsto na čtverečky.

4.
Točený salám zabalíme do těsta a vytvarujeme větší knedlíčky.

5.
Knedlíčky vložíme do parních nádob parního hrnce, které si vymažeme máslem. Paříme cca 30 - 35 minut. Knedlíčky můžeme i klasicky uvařit ve vařící vodě.

6. Cibule
cibule 300 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli dozlatova osmažíme. Cibulí posypeme porci knedlíků. Cibulí nešetříme, dodává pokrmu tu správnou chuť.

Dobrou chuť!