RECEPTY

Bramborové Gnocchi alias noky

Bramborové Gnocchi alias noky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Není důležité pod jakým názvem je znáte, ale že Vám chutnají! ... a nebojíte se vyhrnout si rukávy a pustit se do jejich přípravy. Domácí jsou nejlepší!

recept,fotorecept,brambory,sýr Parmezán,Bramborové přílohy,Recepty italské kuchyně

Bramborové přílohy

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
mouka polohrubá100gramů
sýr Parmezán50gramů
sůl2čajové lžičky
sůl-
vaječný žloutek1kus

 

Recept

1. 

brambory 500 gramů  sůl 1 čajová lžička

Brambory uvaříme ve slupce s lžičkou soli přibližně 25 min.

Brambory uvaříme ve slupce s lžičkou soli...

2. 

Po vychladnutí brambory zbavíme slupky a rozmačkáme na kaši.

Po vychladnutí brambory zbavíme slupky a...

3. 

vaječný žloutek 1 kus  sůl  mouka polohrubá 100 gramů  sýr Parmezán 50 gramů

Z bramborové kaše, vaječného žloutku, soli, mouky a nadrobno strouhaného parmazánu vypracujeme těsto.

Z bramborové kaše, vaječného žloutku, soli,...

4. 

Těsto vypracujeme na pomoučeném vále a vyválíme do úzkých válečků.

Těsto vypracujeme na pomoučeném vále a...

5. 

Válečky těsta nakrájíme na menší kousky. Těsto se dost lepí, proto vše lehce obalujeme moukou.

Válečky těsta nakrájíme na menší kousky....

6. Tvarování noků

Z kousků těsta v dlaních vypracujeme kuličky, zploštíme je a palcem roztáhneme na vidličce.

Z kousků těsta v dlaních vypracujeme kuličky,...

7. 

Srolujeme směrem od sebe. Vytvoří se tvar mušle s žebrováním.

Srolujeme směrem od sebe. Vytvoří se tvar...

8. 

Připravené noky pomoučíme.

Připravené noky pomoučíme. ...

9. 

sůl 1 čajová lžička

Vložíme do vroucí osolené vody. Uvařené noky za pár minut vyplavou na hladinu.

Vložíme do vroucí osolené vody. Uvařené noky...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit