Bramborové Gnocchi alias noky
Není důležité pod jakým názvem je znáte, ale že Vám chutnají! ... a nebojíte se vyhrnout si rukávy a pustit se do jejich přípravy. Domácí jsou nejlepší!
recept,fotorecept,brambory,sýr Parmezán,Bramborové přílohy,Recepty italské kuchyně
Bramborové přílohy
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
sýr Parmezán | 50 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vaječný žloutek | 1 | kus |
Recept
1.
brambory 500 gramů • sůl 1 čajová lžička
Brambory uvaříme ve slupce s lžičkou soli přibližně 25 min.
2.
Po vychladnutí brambory zbavíme slupky a rozmačkáme na kaši.
3.
vaječný žloutek 1 kus • sůl • mouka polohrubá 100 gramů • sýr Parmezán 50 gramů
Z bramborové kaše, vaječného žloutku, soli, mouky a nadrobno strouhaného parmazánu vypracujeme těsto.
4.
Těsto vypracujeme na pomoučeném vále a vyválíme do úzkých válečků.
5.
Válečky těsta nakrájíme na menší kousky. Těsto se dost lepí, proto vše lehce obalujeme moukou.
6. Tvarování noků
Z kousků těsta v dlaních vypracujeme kuličky, zploštíme je a palcem roztáhneme na vidličce.
7.
Srolujeme směrem od sebe. Vytvoří se tvar mušle s žebrováním.
8.
Připravené noky pomoučíme.
9.
sůl 1 čajová lžička
Vložíme do vroucí osolené vody. Uvařené noky za pár minut vyplavou na hladinu.
Dobrou chuť!