Bramborová polévka s fazolemi a pórkem
Chutná mléčná polévka, která vám dodá spoustu energie v sychravých podzimních a zimních dnech.
recept,fotorecept,fazole bílá,brambory,pórek,Zeleninové polévky,,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 | kusy | |
brambory | 400 | gramů | |
fazole bílá | 150 | gramů | |
mléko | 750 | mililitrů | |
mouka hladká | 60 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
ocet | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pórek | 250 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | mililitrů | |
smetana sladká na vaření | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 1 | litr |
Recept
1.
fazole bílá 150 gramů
Fazole den před vařením namočíme do studené vody. Druhý den ji uvaříme doměkka.
2.
brambory 400 gramů • voda 1 litr • bobkový list 4 kusy • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme je ve vodě spolu s bobkovým listem a solí.
3.
Do uvařených brambor přidáme scezené uvařené fazole.
5.
Přidáme ho k bramborám a fazolím. Polévku uvedeme do varu a 5-8 minut povaříme.
6.
mléko 750 mililitrů • smetana sladká na vaření 250 mililitrů • mouka hladká 60 gramů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
V mléce a smetaně rozmícháme mouku a papriku.
7.
máslo 50 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů • sůl • ocet
Zavářku přilijeme do polévky, převaříme. Odstavíme z ohně, vmícháme máslo a zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme dosolit, případně přikyselit octem.
Dobrou chuť!