Bramborová bábovka
recept,fotorecept,brambory,Bábovky
Bábovky
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 | gramů | |
cukr krystalový | 140 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka polohrubá | - | ||
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
rozinky | 80 | gramů | |
rum | 4 | polévkové lžíce | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
brambory 300 gramů
Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme 10 minut. Necháme vychladnout a oloupeme.
2.
rozinky 80 gramů • rum 4 polévkové lžíce • máslo • mouka polohrubá
Rozinky omyjeme a zalijeme je rumem. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
3.
vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 140 gramů • olej slunečnicový 80 mililitrů
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do žloutků přidáme cukr a olej a také ušleháme.
4.
Brambory najemno nastrouháme.
5.
mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů • mléko 300 mililitrů
K žloutkům přidáme mouku, kypřící prášek, strouhané brambory a mléko. Všechno spolu dobře rozmícháme.
6.
Nakonec zlehka zamícháme rozinky a sníh z bílků.
7.
Směs vlijeme do připravené formy a pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut.
Dobrou chuť!