Bramboráky s pórkem
Klasická bramborová pochoutka s jemnou chutí pórku.
recept,fotorecept,pórek,Bezmasá jídla,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 | kilogram | |
olej řepkový | - | ||
pórek | 300 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
2.
brambory 1.5 kilogram • vejce slepičí 2 kusy • česnek 3 stroužky • sůl 1.5 čajové lžičky
Brambory očistíme a nastrouháme. Přidáme vejce, sůl a nakrájený pórek. Vše spolu promícháme.
3.
V pánvi rozehřejeme olej a vkládáme do něj bramborovou směs, kterou rozprostřeme do tvaru menší placky. Smažíme z obou stran. Po usmažení placky klademe na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Dobrou chuť!