Bramboráky s kuřecími játry
Oblíbené bramboráky plněné chutnými pikantními játry.
recept,fotorecept,brambory,kuřecí játra,Kuřecí maso,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
cibule | 300 | gramů | |
feferónky sterilizované | 1 | kus | |
kuřecí játra | 500 | gramů | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrů | |
česnek | 5 | stroužků | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička |
Recept
2.
vejce slepičí 3 kusy • česnek 5 stroužků • sůl 2 čajové lžičky • majoránka 2 čajové lžičky
Na hrubo nastrouháme, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Promícháme.
4.
Z asi tří lžic směsi vytvoříme na pánvi s olejem velkou kulatou a tenkou placku. Z jedné strany osmažíme do zlatova-asi 2,5 minuty.
5.
Placku otočíme a dosmažíme z druhé strany.
6.
Usmažené bramboráky ukládáme do hrnce vystlaného papírovou utěrkou. Klademe je na stojato, aby stekl přebytečný tuk.
7. Kuřecí játra
cibule 300 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji do sklovita na troše oleje.
10.
... a přidáme játra. 10 minut restujeme.
11.
voda 100 mililitrů • paprika červená mletá 1 čajová lžička • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Přilijeme vodu, přisypeme papriku a kukuřičný škrob. Provaříme. Solíme až při podávání.
12.
Bramboráky naplníme posolenými játry. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Dobrou chuť!