Bramboráky
Výborné křupavé bramboráky.
recept,fotorecept,brambory,česnek,česnek,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 | kilogram | |
cibule | 150 | gramů | |
kmín drcený | 1 | čajová lžička | |
krupice | 150 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 10 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
česnek | 3 | stroužky | |
česnek | - |
Recept
1.
brambory 1.5 kilogram • cibule 150 gramů • česnek 3 stroužky
Brambory očistíme a nahrubo nastrouháme. Cibuli očistíme a najemno pokrájíme. Česnek očistíme a prolisujeme přes lis na česnek.
2.
vejce slepičí 3 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený 1 čajová lžička • petrželová nať 10 gramů
K nastrouhaným bramborám přidáme cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, kmín a nasekanou petrželku. Promícháme.
4.
Na grilovací pánvi rozehřejeme olej a vkládáme do něj bramborovou směs, kterou rozprostřeme do tvaru menší placky. Smažíme z obou stran. Po usmažení bramboráky položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
5.
Bramboráky podáváme s nakrájeným stroužkem česneku, kterým si placku můžeme potřít, abychom dostali výraznější česnekovou chuť.
Dobrou chuť!