RECEPTY

Boršč

Boršč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Vynikající recept na hustou maso-zeleninovou polévku z ruské, ukrajinské, bulharské ... kuchyně. Ačkoliv se příprava zdá ve třech hrncích komplikovaná, je ve skutečnosti jednoduchá. Stačí dodržet posloupnost kroků uvedených v receptu a bude skutečně mňam

recept,fotorecept,hovězí maso,vepřová kýta,červená řepa,zelí bílé,Masové polévky,Bezlepkové,Sezónní recepty

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

morková kost2kusy
bobkový list4kusy
brambory400gramů
celer150gramů
cibule200gramů
cukr krystalový1polévková lžíce
hovězí maso500gramů
hřebíček celý2kusy
kmín mletá½čajové lžičky
koření nové6
mrkev300gramů
máslo50gramů
ocet1polévková lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel150gramů
rajský protlak250gramů
slanina uzená100gramů
sádlo20gramů
sůl2.5čajové lžičky
sůl-
vepřová kýta500gramů
voda2litry
voda200mililitrů
zelí bílé600gramů
červená řepa400gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 1. hrnec: Příprava masa

hovězí maso 500 gramů  vepřová kýta 500 gramů  voda 2 litry  sůl 1.5 čajové lžičky  bobkový list 4 kusy  hřebíček celý 2 kusy  koření nové 6 ks  morková kost 2 kusy

Maso omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do studené vody, přidáme sůl, bobkový list, pepř a hřebíček. Pomalu uvedeme do varu a vaříme asi 1 hodinu. Vepřové maso vyjmeme a hovězí dále vaříme doměkka. Pro silnější vývar je dobré vařit s masem i morkové kosti.

Maso omyjeme a nakrájíme na silnější plátky....

2. 2. hrnec: Příprava červené řepy

červená řepa 400 gramů  česnek 2 stroužky  máslo 50 gramů

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm česnek.

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé...

3. 

sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Přidáme červenou řepu, sůl a cukr.

Přidáme červenou řepu, sůl a cukr....

4. 

voda 200 mililitrů

Přilijeme vodu a udusíme doměkka, trvá to asi hodinu.

Přilijeme vodu a udusíme doměkka, trvá to asi...

5. 3. hrnec: Příprava zeleniny

slanina uzená 100 gramů  sádlo 20 gramů  cibule 200 gramů

Slaninu nakrájíme na proužky a osmahneme ve velkém hrnci s trochou sádla. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině.

Slaninu nakrájíme na proužky a osmahneme ve...

6. 

celer 150 gramů  petržel 150 gramů  mrkev 300 gramů

Zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme na nudličky.

Zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme na...

7. 

sůl ½ čajové lžičky

Zeleninu přidáme k cibuli, osolíme, promícháme a krátce osmahneme.

Zeleninu přidáme k cibuli, osolíme,...

8. 

zelí bílé 600 gramů

Zelí nakrájíme na slabé proužky. Přidáme k zelenině ...

Zelí nakrájíme na slabé proužky. Přidáme k...

9. 

brambory 400 gramů

... spolu s očištěnými, umytými a na kostičky nakrájenými bramborami.

... spolu s očištěnými, umytými a na...

10. 

Zalijeme uvařeným, scezeným vývarem.

Zalijeme uvařeným, scezeným vývarem....

11. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky

Přisypeme pepř, kmín, promícháme a vaříme půl hodiny.

Přisypeme pepř, kmín, promícháme a vaříme...

12. Boršč sestavíme :)

Hovězí maso rozebereme na nudličky.

Hovězí maso rozebereme na nudličky....

13. 

Vepřové maso nakrájíme na malé kostičky.

Vepřové maso nakrájíme na malé kostičky....

14. 

Maso vmícháme do polévky.

Maso vmícháme do polévky....

15. 

rajský protlak 250 gramů

Přidáme protlak ...

Přidáme protlak ......

16. 

ocet 1 polévková lžíce  česnek 2 stroužky  sůl

... připravenou červenou řepu, ocet, očištěný a prolisovaný česnek. Promícháme a provaříme. Podle potřeby dochutíme solí. Podáváme s kyselou smetanou.

... připravenou červenou řepu, ocet,...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit