Bon Batatas von Forno
Sladké brambory zapečené s mrkví, mletým masem, bešamelem a mozarellou.
recept,fotorecept,brambory sladké ,mrkev,vepřové mleté maso,sýr mozarella ,Vepřové maso,
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory sladké | 800 | gramů | |
cibule | 300 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
mléko | ½ | litru | |
mouka polohrubá | 2 | polévkové lžíce | |
mrkev | 800 | gramů | |
muškátový květ | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 50 | gramů | |
olej slunečnicový | ½ | decilitru | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | 125 | čajových lžiček | |
sýr mozarella | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vepřové mleté maso | 800 | gramů |
Recept
3.
Po vychladnutí brambory a mrkev oloupeme.
4.
olej slunečnicový ½ decilitru • sůl ½ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky
Brambory nakrájíme na 5 mm kroužky a poklademe je na vymaštěný plech. Mrkev nakrájíme na proužky a naskládáme je do vrstvy na brambory. Osolíme a jemně okořeníme mletým kmínem.
5.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • cibule 300 gramů • vepřové mleté maso 800 gramů • pepř bílý mletý 125 čajových lžiček • muškátový květ ½ čajové lžičky • sůl
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, bílý pepř, muškátový květ a sůl. Vaříme doměkka asi 20 minut.
6.
máslo 50 gramů • mouka polohrubá 2 polévkové lžíce • mléko ½ litru
V menším hrnku si rozpustíme trochu másla a zasypeme lžičkou hladké mouky. Rozmícháme a postupně za stálého míchání přidáváme mléko. Po zhoustnutí necháme vychladnout.
7.
Na vrstvu brambor a mrkve vytvoříme další vrstvu z masové hmoty a další s bešamelem. Nakonec poklademe plátky mozarelly.
8.
Zapečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 20 minut.
Dobrou chuť!