Boloňské špagety
Jeden z mnoha druhů receptů na oblíbené boloňské špagety.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,těstoviny - Špagety,Těstoviny,Recepty italské kuchyně,Bezlaktózové
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
celer | 150 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
oregano | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 200 | gramů | |
rajčata sterilizované | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
těstoviny - Špagety | 400 | gramů | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
voda | 50 | mililitrů | |
víno červené suché | 150 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
cibule 150 gramů • mrkev 150 gramů • celer 150 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. V hrnci zahřejeme olej a přidáme cibuli, osmažíme a přidáme mrkev s celerem.
2.
voda 50 mililitrů
Podle potřeby podlijeme trochu vody a ingredience udusíme doměkka - téměř na kaši.
4.
sůl 1 čajová lžička • česnek 2 stroužky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • oregano 1 čajová lžička
Promícháme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, pepř a oregano. Opět zamícháme a chvíli opékáme.
5.
víno červené suché 150 mililitrů • rajský protlak 200 gramů • rajčata sterilizované
Maso podlijeme vínem a přimícháme rajský protlak. Můžeme přidat i konzervovaná nasekaná rajčata. Za častého míchání boloňskou omáčku vaříme 20-30 minut.
6.
těstoviny - Špagety 400 gramů
Špagety uvaříme a před servírováním každou porci přelijeme připravenou omáčkou.
Dobrou chuť!