Biskupský chlebíček s karamelovým likérem
Chutný velikonoční koláč
recept,fotorecept,mouka polohrubá,kypřicí prášek do pečiva,likér karamelový,Koláče,Velikonoční recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
cukr vanilkový | 24 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 3 | čajové lžičky | |
likér karamelový | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 120 | gramů | |
máslo | 120 | gramů | |
sůl | - | ||
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
čokoláda | 50 | gramů |
Recept
1. Příprava těsta
máslo 120 gramů • cukr moučkový 60 gramů • cukr vanilkový 24 gramů • sůl
Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli utřeme do pěny.
2.
vaječný žloutek 2 kusy • čokoláda 50 gramů
Po jednom přimícháváme žloutky a na menší kousky nakrájenou čokoládu.
3.
mouka polohrubá 120 gramů • kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky • likér karamelový 100 mililitrů
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Střídavě přidáváme do máslové směsi mouku a karamelový likér. Všechno spolu promícháme.
4.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 50 gramů
Z bílků vyšleháme sníh. Do sněhu vmícháme cukr. Sníh s cukrem přidáme do těsta.
5.
Vše spolu promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Pečeme na 150 °C 40 minut.
Dobrou chuť!