Bílý chléb
Jemný a nadýchaný chléb připravený v domácí pekárně.
recept,fotorecept,voda,mouka hladká,droždí instantní,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Bezlaktózové
Chléb
Ingredience
Ingredience
BIO třtinová melasa | 10 | gramů | |
droždí instantní | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
olej dýňový | 1 | polévková lžíce | |
sůl mořská | 1 | čajová lžička | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
1.
voda 250 mililitrů • BIO třtinová melasa 10 gramů • olej dýňový 1 polévková lžíce • mouka hladká 400 gramů • sůl mořská 1 čajová lžička • droždí instantní 2 čajové lžičky
Do míchací nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme melasu, kterou mícháním vařečkou rozpustíme, přilijeme olej. Přisypeme mouku, sůl a droždí. Míchací nádobu vložíme do domácí pekárny a nastavíme program.
Program: Klasický (případně jiný podobný udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 700 g.
Barva kůrky: středně tmavá.
2.
Po upečení nádobu s chlebem vyndáme ze zařízení a pár minut necháme vychladnout. Pak chléb z nádoby vyklopíme a zabalíme ho do čisté utěrky. Po úplném vychladnutí vyndáme míchací lopatku a chléb nakrájíme.
3. Tip
Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.
Dobrou chuť!