Bílá fazolová polévka

Výborná mléčná polévka ze sterilovaných bílých fazolí. Je vhodné ji podávat před druhým sladkým hlavním jídlem.
recept,fotorecept,fazole bílá sterilovaná,smetana sladká na vaření,Luštěninové polévky
Luštěninové polévky
Kategorie
Luštěninové polévky ›Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 ?? | kusy kcal | |
brambory | 250 230 | gramů kcal | |
citron | 0 ?? | kcal | |
fazole bílá sterilovaná | 500 475 | gramů kcal | |
mléko | ½ 240 | litru kcal | |
mouka hladká | 1.5 79 | polévkové lžíce kcal | |
ocet | 0 ?? | kcal | |
smetana sladká na vaření | 250 400 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 250 gramů • voda 1 litr • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

2.
fazole bílá sterilovaná 500 gramů • bobkový list 4 kusy
Sterilované bílé fazole z konzervy propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Přidáme je k uvařeným bramborám spolu s bobkovým listem. Přivedeme do varu.

3.
mléko ½ litru • smetana sladká na vaření 250 mililitrů • mouka hladká 1.5 polévkové lžíce • sůl • sůl zeleninová
Z mléka, smetany a mouky si uděláme zavářku (vše spolu smícháme), kterou přilijeme k fazolím a bramborám. Necháme přejít varem a podle chuti dosolíme, případně ochutíme vegetou, nebo špetkou strouhaného muškátového oříšku.

4.
Při servírování můžeme podávat citron či ocet, na ochucení pro labužníky, kteří mají takovou polévku raději trochu kyselejší.

Dobrou chuť!