Bílá fazolová omáčka s párkem
Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.
recept,fotorecept,fazole velká bílá ( máslová ),brambory,smetana sladká na vaření,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 3 | kusy | |
brambory | 500 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
fazole velká bílá ( máslová ) | 300 | gramů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
smetana sladká na vaření | 500 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vepřové párky | - | ||
voda | 0 | ||
voda | 1 | litr |
Recept
1.
fazole velká bílá ( máslová ) 300 gramů • voda • voda 1 litr
Fazole den předem namočíme do vody. Pak vodu slijeme, přilijeme čerstvou a fazole doměkka uvaříme.
2.
brambory 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1 čajová lžička • bobkový list 3 kusy • voda
Do uvařených fazolí přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory. Přidáme sůl, cukr a bobkový list. Dolijeme vodu zarovno fazolí a brambor. Vše spolu vaříme 15 minut, až brambory změknou.
3.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • mouka hladká 50 gramů • ocet 2 polévkové lžíce • sůl
Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji do hrnce s fazolemi a bramborami. Převaříme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a přimícháme ocet. Podle chuti dosolíme.
4.
Párky na koncích a po délce jemně nařízneme. Na pánvi s trochou oleje je ze všech stran opečeme.
Dobrou chuť!