Barevná sekaná
Kvalitní domácí sekaná z doma mletého masa obohacená zdravou zeleninou.
recept,fotorecept,cibule,mrkev,vepřové mleté maso,hovězí mleté maso,Hovězí maso,Bezlaktózové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
hovězí mleté maso | 500 | gramů | |
krupice | - | ||
mrkev | 150 | gramů | |
paprika barevná | 3 | kusy | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
sádlo | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů |
Recept
1.
cibule 150 gramů • mrkev 150 gramů • paprika barevná 3 kusy
Zeleninu očistíme. Cibuli nadrobno nakrájíme. Mrkev nahrubo nastrouháme. Papriky nakrájíme na malé kostičky.
2.
vepřové mleté maso 500 gramů • hovězí mleté maso 500 gramů • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
K zelenině přidáme obě masa, vejce, sůl a pepř. Vše spolu dobře promícháme.
3.
Formu na srnčí hřbet, případně menší pekáč vymažeme sádlem a vysypeme moukou. Směs vložíme do formy, utlačíme. Sekanou pečeme v rozehřáté troubě, zakrytou alobalem, na 180 °C asi 45 minut.
4.
Podáváme s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!