Banánový koláč s angreštem a borůvkami
Skvělý jemný koláček bez přidaného cukru a mouky. Sladkost a vlákninu zabezpečuje vysoký podíl ovoce.
recept,fotorecept,banán,angrešt,borůvky,Zdravé koláčky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Vegetariánské recepty,Veganské recepty
Zdravé koláčky
Ingredience
Ingredience
angrešt | 50 | gramů | |
banán | 450 | gramů | |
borůvky | 50 | gramů | |
jablka | 240 | gramů | |
limetková šťáva | ½ | polévkové lžíce | |
mandle mleté | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
olej řepkový | 1 | čajová lžička | |
rozinky | 100 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
soda bikarbona | 1 | čajová lžička | |
voda | 80 | mililitrů | |
švestky sušené | 100 | gramů |
Recept
1.
banán 450 gramů • jablka 240 gramů • olej slunečnicový 100 mililitrů
Do mixéru nejprve dáme olej a postupně přimixujeme připravené banány a jablka.
2.
švestky sušené 100 gramů • rozinky 100 gramů • voda 80 mililitrů
Přidáme rozkrájené švestky a rozinky. Nahrubo přimixujeme.
3.
mandle mleté 100 gramů • limetková šťáva ½ polévkové lžíce • skořice mletá ½ čajové lžičky
Do těsta vmícháme mleté mandle, skořici a limetkovou šťávu.
4.
soda bikarbona 1 čajová lžička • olej řepkový 1 čajová lžička
Těsně před vylitím těsta do olejem vymazané formy přimícháme lžičku sody.
6.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!