Banánová střecha
Skvělý nepečený zákusek ze sušenek, s banány, máslovou náplní a čokoládovou polevou.
recept,fotorecept,banán,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
banán | 3 | kusy | |
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | 50 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 | mililitrů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | - | ||
máslo | 200 | gramů | |
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
rum | 3 | polévkové lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 125 | mililitrů | |
sušenka pšeničná | 220 | gramů | |
sušenka pšeničná kakao | 220 | gramů | |
čokoláda na vaření | 100 | gramů |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink vanilkový 37 gramů
V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného promíchání.
2.
máslo 200 gramů • cukr moučkový 50 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
4.
sušenka pšeničná 220 gramů • sušenka pšeničná kakao 220 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%
Na pracovní desku si rozprostřeme alobal dvojmo. Sušenky na alobal šachovnicově rozložíme ve třech řadách po šesti kusech (ukládáme na výšku). Jemně je navlhčíme mlékem (nesmí se promáčet).
5.
Na sušenky natřeme polovinou náplně.
6.
Opět položíme sušenky šachovnicově, avšak opačně než poprvé. Světlá sušenka musí vycházet na tmavou. Zlehka navlhčíme mlékem.
7.
Natřeme druhou polovinu náplně.
8.
banán 3 kusy
Do středu položíme oloupané banány, které na koncích odkrojíme, abychom získali co nejrovnější části.
9.
Okraje alobalu nadzvedneme a vytvoříme střechu. Lehce přitlačíme, alobal spojíme, zákusek do něj zabalíme a dáme na noc ztuhnout do chladu.
10.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů • čokoláda na vaření 100 gramů
Ve vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu.
11.
Čokoládovou polevou zákusek polejme a opět necháme ztuhnout.
12.
Zákusek je nejlepší 2-3 dny odleželý, kdy se sušenky důkladně navlhčí. Porce krájíme tak, aby nám řez nevycházel ve spojích.
Dobrou chuť!