RECEPTY

Balkánský koláč z listového těsta

Balkánský koláč z listového těsta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Banista - balkánský sýrový slaný koláč. Tradičně se připravuje ze speciálního těsta filo. Jeho verze v listovém těstě je stejně chutná.

recept,fotorecept,balkánský sýr,Slané koláče

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

balkánský sýr200gramů
jogurt bílý 3,5% tuku60gramů
máslo-
pepř černý mletý¼čajové lžičky
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí2kusy
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

balkánský sýr 200 gramů

Sýr nahrubo nastrouháme.

Sýr nahrubo nastrouháme....

2. 

jogurt bílý 3,5% tuku 60 gramů  vejce slepičí 1 kus  česnek 2 stroužky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Přidáme jogurt, vejce, dva stroužky očištěného, utřeného česneku a pepř. Zamícháme.

Přidáme jogurt, vejce, dva stroužky...

3. 

těsto lístkové 275 gramů

Listové těsto svinuté na papíře na pečení rozbalíme a zlehka trochu rozválíme. Rozkrojíme ho na tři stejně dlouhé pásy po šířce. Pásy postupně plníme nádivkou a okraje potíráme vajíčkem. Do každého pásu jde 1/3 náplně. Okraje přitlačíme k sobě...

Listové těsto svinuté na papíře na pečení...

4. 

vejce slepičí 1 kus  máslo

... a první pás přeneseme a ukládádáme do tvaru šneka uprostřed máslem vymazané formy. Těsto je křehké, snadno se trhá, proto při manipulaci s ním ho podebereme dlouhým širším nožem. Pokud vám z něj nádivka na některých místech vytéká, nevadí to, po upečení se vše propojí. Na prvního šneka napojíme další pásy. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem.

... a první pás přeneseme a ukládádáme do...

5. 

Pokud používáme dortovou formu připojíme okraj.

Pokud používáme dortovou formu připojíme...

6. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit