Baklaburger
Vepřový hamburger se zeleninou a plátkem lilku místo housky.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,hovězí mleté maso,lilek,rajčata,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | ½ | kusu | |
hovězí mleté maso | 250 | gramů | |
hořčice plnotučná | 6 | čajových lžiček | |
lilek | 1 | kus | |
olej olivový | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 1 | kus | |
strouhanka | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tabasco | 1 | čajová lžička | |
vepřové mleté maso | 250 | gramů |
Recept
1.
lilek 1 kus • olej olivový 1 čajová lžička
Lilek nakrájíme na 2 cm tlustá kolečka a osmahneme z obou stran na pár kapkách oleje.
2.
vepřové mleté maso 250 gramů • hovězí mleté maso 250 gramů • tabasco 1 čajová lžička • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • strouhanka 3 polévkové lžíce
Hovězí a vepřové mleté maso spolu smícháme. Přidáme tabasco, pepř, sůl a strouhanku. Dobře promícháme a vypracujeme rukama.
3.
Z masa vytvarujeme šest tenkých placek. Při pečení budou zmenšovat svůj průměr. Opečeme na pánvi z obou stran dozlatova.
4.
hořčice plnotučná 6 čajových lžiček
Upečené maso položíme na plátek lilku, potřeme trochou hořčice.
Dobrou chuť!